Kríza

23. februára 2015, jahodka, Nezaradené

Prečo chceme urobiť univerzum z niečoho, čo univerzom nemôže byť?

Prečo tento štát, reprezentovaný volenými zástupcami, postaví voči sebe individuálne právo dvoch dospelých inak orientovaných jedincov proti individuálnemu právu jedinca – dieťaťa? Kto ochráni dieťa?

Včera som pozerala debatu na TA3. Dobrá debata, až na to, že som z celého mala dojem, že je vlastne zbytočná, lebo všetko je už v charte OSN, ústave a aplikované v zákonoch. Tak potom načo sa to rozoberá? Pani sociologička však dobre povedala, že naša vláda niečo podpísala, k niečomu sa zaviazala. A. A teraz to musí naplniť. Musí? Veď na druhej strane sa verejnosti stále hovorí, že nemusíme z EÚ všetko automaticky preberať a so všetkým súhlasiť. Tak ako? Komu sa kto a kde pchá? A. A určite nebolo povedané a objasnené, že keď urobíme tento krok, tak musíme urobiť aj tento. Tiež som nikdy nepochopila, prečo to má Lajčák. Ide predsa o ľudské „práva“. Rakúšania sa už dobehli.

 

www.hfi.sk/analyzy/204-pandorina-skrinka-registrovanych-partnerstiev

 

Podpredseda rady vlády pre ľudské práva sa vyjadril, že v stratégii ide o ľudské práva jednotlivca a preto nechápe prečo odporcovia raz hovoria o individuálnych právach a súčasne o nejakých skupinových, narážal na rodinu, zväzok manželstva muža a ženy.

No preto tak hovoria, že človek je tvor spoločenský. Vytvára spoločenstvá, rodiny, národy, čoho vyústením je inštitút štátu, ako ich reprezentanta.

Čo je viac? Americký individualizmus, alebo japonský kolektivizmus?

Čo je bližšie nášmu srdcu?

Pán podpredseda potvrdil, že prijatie tohto … dokumentu ?, s legalizovaním partnerstiev osôb rovnakého pohlavia, bude viesť k ich možnosti adoptovať si dieťa.

Zdá sa vám to prirodzené? Schválne nepíšem normálne.

 

Stratégia má len 28 strán, ako bolo zdôrazňované. Má 51 príloh. Príloha je preto príloha, že sa k niečomu prikladá, a keď sa prikladá tak je asi dôležitá, keby nebola dôležitá, tak sa neprikladá. To dá rozum. Týchto 51 príloh má spolu 400 strán.

Schvaľuje ju vláda. Tým sa stáva záväzným dokumentom, ktorý musí napĺňať.