Angažmán

19. novembra 2013, jahodka, Nezaradené

– zmluva uzavretá s umelcom na určitý čas alebo určité vystúpenie

 

VÚC -ky dostali vysvedčenie. Nepomôžu im ani detské výhovorky, podceňovanie ľudí, že nevedia, čo VÚC robia. Práveže ľudia vedia.

Okrem veľkého mogula na centrálnej úrovni, máme 8 menších mogulov. Kompetentnosť a odbornosť aparátu na týchto úradoch je tiež otázna. Vylepšila sa len zamestanosť vo väčších mestách. Zobrali sa ľudia bez praxe v oblasti, ľudia, ktorí sa učia za pochodu a svojimi zlými rozhodnutiami vyslovene terorizujú nižšie úrovne. Po upozorneniach tieto zlé rozhodnutia korigujú a ešte sú dotknutí kritikou. Tí najhorší sa mstia. Vedú medzi sebou boj a ľavá ruka nevie, čo robí pravá, bez pochopenia vzájomných súvislostí a nadväzností. Direktívne a povýšenecké jednanie. V lepšom prípade blahosklonnosť. Ich chyby „to sa stáva“, tých druhých „koniec sveta“.

Stále výhovorky, že štát im dal kompetencie, ale nedal peniaze. Tí, ktorí sú tam viac volebných období, čo robia? Slovenská prax: chodiť individuálne, vyhľadávať chodníčky, využívať známosti. Čo tak spojiť sa a zatlačiť?

A čo s VÚC – kami bez vízie a jednoduchého sedliackeho rozumu? Môžem sa zakrývať len takou perinou, na akú mám. Zle (?) použité, prehajdákané,  peniaze sa následne kryjú úverom a vieme aké sú banky nenažraté. Je to ďalšia zadĺženosť tohto štátu.

Nechcem sa nechať ovládať manuálmi. Ani technickými, ani ľudskými. Chcem si zachovať svoju intuíciu, zdravý sedliacky rozum a pud sebazáchovy.