Založ si blog

Kríza

Prečo chceme urobiť univerzum z niečoho, čo univerzom nemôže byť?

Prečo tento štát, reprezentovaný volenými zástupcami, postaví voči sebe individuálne právo dvoch dospelých inak orientovaných jedincov proti individuálnemu právu jedinca – dieťaťa? Kto ochráni dieťa?

Včera som pozerala debatu na TA3. Dobrá debata, až na to, že som z celého mala dojem, že je vlastne zbytočná, lebo všetko je už v charte OSN, ústave a aplikované v zákonoch. Tak potom načo sa to rozoberá? Pani sociologička však dobre povedala, že naša vláda niečo podpísala, k niečomu sa zaviazala. A. A teraz to musí naplniť. Musí? Veď na druhej strane sa verejnosti stále hovorí, že nemusíme z EÚ všetko automaticky preberať a so všetkým súhlasiť. Tak ako? Komu sa kto a kde pchá? A. A určite nebolo povedané a objasnené, že keď urobíme tento krok, tak musíme urobiť aj tento. Tiež som nikdy nepochopila, prečo to má Lajčák. Ide predsa o ľudské „práva“. Rakúšania sa už dobehli.

 

www.hfi.sk/analyzy/204-pandorina-skrinka-registrovanych-partnerstiev

 

Podpredseda rady vlády pre ľudské práva sa vyjadril, že v stratégii ide o ľudské práva jednotlivca a preto nechápe prečo odporcovia raz hovoria o individuálnych právach a súčasne o nejakých skupinových, narážal na rodinu, zväzok manželstva muža a ženy.

No preto tak hovoria, že človek je tvor spoločenský. Vytvára spoločenstvá, rodiny, národy, čoho vyústením je inštitút štátu, ako ich reprezentanta.

Čo je viac? Americký individualizmus, alebo japonský kolektivizmus?

Čo je bližšie nášmu srdcu?

Pán podpredseda potvrdil, že prijatie tohto … dokumentu ?, s legalizovaním partnerstiev osôb rovnakého pohlavia, bude viesť k ich možnosti adoptovať si dieťa.

Zdá sa vám to prirodzené? Schválne nepíšem normálne.

 

Stratégia má len 28 strán, ako bolo zdôrazňované. Má 51 príloh. Príloha je preto príloha, že sa k niečomu prikladá, a keď sa prikladá tak je asi dôležitá, keby nebola dôležitá, tak sa neprikladá. To dá rozum. Týchto 51 príloh má spolu 400 strán.

Schvaľuje ju vláda. Tým sa stáva záväzným dokumentom, ktorý musí napĺňať.

 

Dozrievanie

02.01.2019

Cielene a uvedomene som sa sebavychovávala a chcela uspieť. Žiadnu veľkú dieru do sveta som neurobila, ale ani neprepadla. Bola som „obmedzená“, z vlastnej vôle, aj myslením na „čo na to povedia ľudia?“. Ale musí to byť len na škodu? Nie. Sú všeobecné nepísané pravidlá a morálne zásady, na ktoré netreba vymýšľať zákony, a predsa fungujú. V [...]

Staronové

01.01.2019

Staronové Aby sme deti do školy neodkladali, ale posielali ich tam vzdelávať sa. Aby porazení nestúpali po hroboch víťazov. Komfortná zóna istoty nech nás nezdegeneruje. Keď ťa nikto nechváli, pochváľ sa sám. Veď dobré sa chváli samo. Nepretrpte manželstvo s kamarátmi na pive, aby sto po tom trpení ešte niekoho doma našli. Strácam čas zdanlivo „podradnými [...]

Nádcha naša každoročná

20.01.2018

Na jar a začiatkom zimy som si pridávala k strave vitamín C, celaskon v tabletkách. Ale nejako mi to nepomáhalo, vždy som bojovala s hnusnou nádchou, kašľom a zastretým hlasom. Viacročnou skúsenosťou, sebapozorovaním a správnym vyhodnotením, som prišla na to, že vitamín v takejto forme, tabletka, môj organizmus nadmieru ochladzuje. Túto jar s nádchou neprivítam. Príroda [...]

nemecko, polícia, polizei

Nemecká polícia zastrelila muža, ktorý sa s mačetou vyhrážal v knižnici

23.04.2024 23:40

Podľa vyhlásenia bol tento muž polícii známy už skôr. Jeho motív vyhrážania sa v knižnici zatiaľ nie je objasnený.

Systém Patriot, PVO

Le Monde: Mnohé krajiny EÚ sa nechcú s Kyjevom deliť o svoju protivzdušnú obranu

23.04.2024 21:45

Šéfovia vlád jednotlivých krajín si dávali dobrý pozor, aby neurobili žiadny konkrétny sľub.

Izrael Palestína Gaza Hamas Rukojemníci Prepustenie

Vojna v Gaze trvá 200 dní. Izrael zosilnil údery, nariadil nové evakuácie na severe

23.04.2024 20:55

Ostreľovanie severu palestínskeho územia bolo za posledný deň jedno z najintenzívnejších od začiatku vojny.

USA Izrael Gaza univerzity protesty

Polícia zatýkala na pro-palestínskych protestoch na univerzite v New Yorku

23.04.2024 19:49

Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 56
Celková čítanosť: 99711x
Priemerná čítanosť článkov: 1781x

Autor blogu

Kategórie