Založ si blog

Dôchodky na vode, či za vodu?

Laboratórne myši majú v laboratóriu väčšiu ochranu života, než obyvatelia Slovenska ochranu pred experimentmi každej novej vlády.

 

Stanoviť minimálny 300 € dôchodok nie je žiadna sociálna empatia. Urobili si prieskum a prognózu aký ľudia a koľko ľudí pôjde v najbližších rokoch do dôchodku, teda koľko relatívne pribudne nespokojných. Do dôchodku prichádzajú ľudia z divokých, nestabilných, likvidačných rokov. Veľa nespokojných je hrozba a veľké voľby sú už o dva roky.

Kde sa zastaví predlžovanie pracovného života? Nebude sa musieť. Dôchodcovia nebudú.

Štatisticky je u nás zatiaľ prežitie na dôchodku 17 rokov. Ženám narodeným po roku 1958 sa neodpočítavajú roky za deti. Pri dvoch deťoch dostali pridaných 7 rokov. Potom ostáva …10?

 

Sme samorozpustní? Asi áno. Jeden kandidát na prezidenta už pred piatimi rokmi staval svoju kandidatúru na vode, teda na vode ako našom bohatstve. Akosi to prešlo bez väčšej publicity. On však hlavne hovoril o tom, čo ostatný svet tlačí už dávno. Neustrážime si lesy, pôdu a vodu, neustrážime si identitu.

Táto malá krásna krajina je nás všetkých. Každý jeden sme „akcionár“. A nesúhlasím s jej úplným vypitvaním. Ústava je základný zákon. Sú to základy, na ktorých sa stavia. Základy musia byť stabilné a pevné. Teda istota. Článok 4 Ústavy znie: „Nerastné bohatstvo, jaskyne, podzemné vody, prírodné liečivé zdroje a vodné toky sú vo vlastníctve Slovenskej republiky.“ Je to konštatovanie. Zmeny sa nepripúšťajú.

 

Dnes sa zas hovorilo o prideľovaní peňazí z výberu daní. Uberanie samosprávam. Zvyšovanie centralizácie do rúk „štátu“ a prerozdeľovanie podľa ….čoho či koho? Ide aj o financie   VÚC. Ide o ich „tichú a nenápadnú“ likvidáciu a krok k naplneniu pôvodného esa v rukáve, bombastickej myšlienky (chabej reality), ESO?

Ak už VÚC-ky nebudú mať vlastné peniaze, o ktorých môžu rozhodovať, načo tam budú nejakí poslanci? Stačí ak VÚC vypracuje rozpočet, obháji (neobháji) na ministerstve a potom už len preposiela financie svojim organizáciám a spätne zbiera údaje. Aj tak od 1. 7. 2014 všetky rozpočtové a príspevkové organizácie sú zo zákona povinné mať účty v štátnej pokladnici.

Už nás čaká len siahnutie na kompetencie miest a máme tu centralizmus ako vyšitý.

 

Čo keď budúce voľby pre Smer nebudú také priaznivé ako posledné a budú sa musieť s niekým deliť? Potom bude jednoduchšie a výhodnejšie delenie z centra. Lepšie ako si nechať do toho zasahovať, nedajbože, z nižších úrovní. Napríklad takých vúciek, kde môže vyhrať aj vrece zemiakov.

Dozrievanie

02.01.2019

Cielene a uvedomene som sa sebavychovávala a chcela uspieť. Žiadnu veľkú dieru do sveta som neurobila, ale ani neprepadla. Bola som „obmedzená“, z vlastnej vôle, aj myslením na „čo na to povedia ľudia?“. Ale musí to byť len na škodu? Nie. Sú všeobecné nepísané pravidlá a morálne zásady, na ktoré netreba vymýšľať zákony, a predsa fungujú. V [...]

Staronové

01.01.2019

Staronové Aby sme deti do školy neodkladali, ale posielali ich tam vzdelávať sa. Aby porazení nestúpali po hroboch víťazov. Komfortná zóna istoty nech nás nezdegeneruje. Keď ťa nikto nechváli, pochváľ sa sám. Veď dobré sa chváli samo. Nepretrpte manželstvo s kamarátmi na pive, aby sto po tom trpení ešte niekoho doma našli. Strácam čas zdanlivo „podradnými [...]

Nádcha naša každoročná

20.01.2018

Na jar a začiatkom zimy som si pridávala k strave vitamín C, celaskon v tabletkách. Ale nejako mi to nepomáhalo, vždy som bojovala s hnusnou nádchou, kašľom a zastretým hlasom. Viacročnou skúsenosťou, sebapozorovaním a správnym vyhodnotením, som prišla na to, že vitamín v takejto forme, tabletka, môj organizmus nadmieru ochladzuje. Túto jar s nádchou neprivítam. Príroda [...]

Joe Biden, Barack Obama

Štyria prezidenti v New Yorku. Biden s Obamom a Clintonom zozbierali 25 miliónov USD, Trump bol na pohrebe policajta

29.03.2024 07:11

Americká prezidentská kampaň vo štvrtok večer dostala do New Yorku štyroch amerických prezidentov.

Nehoda, ilustračná, sklo

Autobus s desiatkami cestujúcich sa prevrátil na nemeckej diaľnici

29.03.2024 06:38

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo vyše 20 ľudí, informovala DPA.

libanon, hizballáh

Pri izraelských úderoch pri Halabe zomrelo 36 sýrskych vojakov

29.03.2024 06:27

Pri izraelských úderoch namierených na oblasť neďaleko Halabu (Aleppa) na severe Sýrie zahynulo podľa agentúry AFP najmenej 36 sýrskych vojakov.

Jaroslav Slašťan, Zásahový tím pre medveďa hnedého

Nebol to hon na čarodejnice. Medvedica v Mikuláši bola skutočným rizikom, hovorí šéf zásahového tímu

29.03.2024 06:00

K ľuďom sa samica, ktorá útočila v metropole Liptova, približovala pravidelne. Tvrdia to členovia zásahového tímu. Pri jej monitorovaní použili špičkové drony.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 56
Celková čítanosť: 99481x
Priemerná čítanosť článkov: 1776x

Autor blogu

Kategórie