Založ si blog

Také pestré pele-mele

Pani Šmegnerová v diskusnej relácii povedala, že daňoví úradníci zaostávajú za daňovými poradcami. Nezdá sa vám to čudné? Kto tvorí zákony, vedie sa dostatočná diskusia s pracovníkmi z praxe? Myslím, že nie. Lobisti to nepotrebujú. A kto je vlastne lobista. Extrémne povedané: našimi lobistami by mali byť nami zvolení poslanci.

 

V praxi prispejem na pracovné fórum, chcem vyvolať diskusiu, vo vyššom leveli snáď i reakciu riadiacej jednotky, ale nič. Ale úplne nič. Ani plus, ani mínus. Neochota, strach komunikovať, strach prejaviť názor, strach rozhodnúť a potom niesť zodpovednosť za svoje rozhodnutie. Paradoxne, čím ste v hierarchii nižšie, tým väčší postih za pochybenie. Čím ste vyššie = kolektívne rozhodnutie = žiadna postihnuteľnosť. Zadržiavanie a selektovanie informácií, lebo tie vládnu svetu.

 

Aká deflácia? Ja som to vo svojej peňaženke nepocítila. Sme čierna diera Európy. Zvláštne sa tu všetko pohltilo a ostala nám holá r… Vyššie ceny a mizerné platy proti „starým“ krajinám EÚ. Škoda sa rozčuľovať. Ešte by som musela použiť naše bezplatné zdravotníctvo. Len niektorí sa pri transfere do kapitalistického socializmu, alebo socialistického kapitalizmu?, nabalili.

 

Zvláštne spojenie – byť obeťou zákona.

Skupina ľudí na autobusovej zastávke, čakajúci na prepravu, bude nedovolené zhromaždenie? Bude limitovaný počet čakajúcich? Absurdné?!

Ešte nezabudnite na úrade zahlásiť, kto sa stará o vaše dieťa, keď vy nemôžete.

Nebolo by jednoduchšie a účelnejšie, aby deti chodili na povinnú ročnú prehliadku k pediatrovi a tým by sa o dieťati vedelo, aj v akej je kondícii? Veď aj nám dospelým zdravotníci prízvukujú dôležitosť preventívnych prehliadok. My máme nárok raz za dva roky.

Pri dieťati predškolského veku by to bola povinnosť. Táto povinnosť by bola splnená aj vtedy, ak by lekár v tom roku ošetroval dieťa pri bežnej chorobe.

 

Chceme byť slobodní, ale „štát“ nás stále viac a viac zatvára do paragrafov. O chvíľu pomaly ani krok neurobíme bez prezretia zbierky zákonov. Kedysi v blízkej-vzdialenej minulosti bola strana Slobodné fórum, ktorá mala v programe nezahusťovať systém zbytočnými zákonmi. To mi bolo sympatické.

Aj tak existuje všeobecné, overené pravidlo, že čím je viac pravidiel, tým menej ich ľudia akceptujú. Jednoducho nemajú čas na sledovanie zmien. Ľudia sa v konečnom dôsledku vždy riadia vlastným úsudkom a prospechom.

Dozrievanie

02.01.2019

Cielene a uvedomene som sa sebavychovávala a chcela uspieť. Žiadnu veľkú dieru do sveta som neurobila, ale ani neprepadla. Bola som „obmedzená“, z vlastnej vôle, aj myslením na „čo na to povedia ľudia?“. Ale musí to byť len na škodu? Nie. Sú všeobecné nepísané pravidlá a morálne zásady, na ktoré netreba vymýšľať zákony, a predsa fungujú. V [...]

Staronové

01.01.2019

Staronové Aby sme deti do školy neodkladali, ale posielali ich tam vzdelávať sa. Aby porazení nestúpali po hroboch víťazov. Komfortná zóna istoty nech nás nezdegeneruje. Keď ťa nikto nechváli, pochváľ sa sám. Veď dobré sa chváli samo. Nepretrpte manželstvo s kamarátmi na pive, aby sto po tom trpení ešte niekoho doma našli. Strácam čas zdanlivo „podradnými [...]

Nádcha naša každoročná

20.01.2018

Na jar a začiatkom zimy som si pridávala k strave vitamín C, celaskon v tabletkách. Ale nejako mi to nepomáhalo, vždy som bojovala s hnusnou nádchou, kašľom a zastretým hlasom. Viacročnou skúsenosťou, sebapozorovaním a správnym vyhodnotením, som prišla na to, že vitamín v takejto forme, tabletka, môj organizmus nadmieru ochladzuje. Túto jar s nádchou neprivítam. Príroda [...]

súdne pojednávanie, Mikuláš Černák

Boss bossov pred súdom, aj keď o to nežiadal. Dostane sa Mikuláš Černák na slobodu? Dôkazy stále pribúdajú

25.04.2024 08:00

Kedy sa dozvieme verdikt, zatiaľ nie je známe. V prípade ešte stále pribúdajú návrhy na doplnenie dokazovania a procesné strany ich môžu podať aj počas pojednávania.

vojna na Ukrajine, Charkov

Poľsko chce poslať Ukrajincov domov bojovať. Podľa ministra sú Poliaci pobúrení, keď vidia mladých z Ukrajiny vysedávať v ich kaviarňach

25.04.2024 06:24

Poľsko je pripravené pomôcť Ukrajine pri návrate mužov vo vojenskom veku, uviedol poľský minister obrany.

SR ÚV MZ Fico Dolinková rokovanie kontrola TK BAX

Kontrolóri o stave zdravotníctva: Štát na jeho riadenie rezignoval, dôsledky pre pacientov sú alarmujúce

25.04.2024 06:05

Nemáme prehľad o financiách, nemodernizujeme a najakútnejším problémom je chýbajúci lekársky a ošetrovateľský personál.

vojna na Ukrajine, Bachmut

ONLINE: Pistorius: Rusi už vyrábajú viac zbraní, než potrebujú proti Ukrajine

25.04.2024 06:00, aktualizované: 08:13

Veľká časť toho, čo sa vyrobí v ruských vojenských závodoch, nemieri na front na Ukrajine, ale končí v skladoch, tvrdí nemecký minister obrany Boris Pistorius.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 56
Celková čítanosť: 99735x
Priemerná čítanosť článkov: 1781x

Autor blogu

Kategórie