Založ si blog

On, ona, ono

Chaos nie je kreativita. Urobiť v chaose poriadok, môže byť kreatívne.Kreativita znamená tvorbu. Aj usporiadanie vecí novými postupmi je tvorba.

Reakcie novinárov v masmédiách neznamenajú všeobecnú mienku. Všeobecná mienka by sa prejavila v referende a referendum má byť pre legislatívcov záväzné. Bez podmienok a oklieštení. Nie bezzubé.

Verím v lásku a dobro. Cirkev nerobí nič iné, len že stojí na svojich zásadách. Cirkev sa drží svojho a oslovuje svojich verných. Pri dnešných istotách aspoň niekto má istotu.

Poznám mužský rod – muž – ON, ženský rod – žena – ONA, stredný rod – dieťa – ONO.

V dnešnej dobe je základná bunka spoločnosti – rodina, ešte základnejšia, než nám do prízvukovali v socializme. Ak sa rodina nepostará o svojich členov, tak sa nemá kto postarať. V súdržnosti je jej sila.

Žijeme v modernej spoločnosti. Určite? Čo je moderné? Model samca a samičky je moderný x na entúúú rokov.

Prečo by mal byť špeciálny zákon pre „iné“ skupiny? Dekadencia oblečená do paragrafov?Je dosť zákonov, ktorými si vzájomné fungovanie môžu upraviť, aj v písomnej forme. Naše vysoké školy vyprodukovali okrem dostatočného počtu sociálnych pracovníkov, aj dostatok právnikov.

Každý má právo na názor a miera akceptácie sa ukáže.

 

 

Dozrievanie

02.01.2019

Cielene a uvedomene som sa sebavychovávala a chcela uspieť. Žiadnu veľkú dieru do sveta som neurobila, ale ani neprepadla. Bola som „obmedzená“, z vlastnej vôle, aj myslením na „čo na to povedia ľudia?“. Ale musí to byť len na škodu? Nie. Sú všeobecné nepísané pravidlá a morálne zásady, na ktoré netreba vymýšľať zákony, a predsa fungujú. V [...]

Staronové

01.01.2019

Staronové Aby sme deti do školy neodkladali, ale posielali ich tam vzdelávať sa. Aby porazení nestúpali po hroboch víťazov. Komfortná zóna istoty nech nás nezdegeneruje. Keď ťa nikto nechváli, pochváľ sa sám. Veď dobré sa chváli samo. Nepretrpte manželstvo s kamarátmi na pive, aby sto po tom trpení ešte niekoho doma našli. Strácam čas zdanlivo „podradnými [...]

Nádcha naša každoročná

20.01.2018

Na jar a začiatkom zimy som si pridávala k strave vitamín C, celaskon v tabletkách. Ale nejako mi to nepomáhalo, vždy som bojovala s hnusnou nádchou, kašľom a zastretým hlasom. Viacročnou skúsenosťou, sebapozorovaním a správnym vyhodnotením, som prišla na to, že vitamín v takejto forme, tabletka, môj organizmus nadmieru ochladzuje. Túto jar s nádchou neprivítam. Príroda [...]

Islamský štát, islamisti

Islamský štát zaútočil na provládnych bojovníkov v Sýrii, zabili 28 vojakov

19.04.2024 11:05

Pri druhom útoku blízko Búkamálu pri hraniciach s Irakom zomrelo ďalších šesť sýrskych vojakov a dvaja boli unesení.

OSN / Organizácia spojených národov /

USA vetovali palestínsku žiadosť o plné členstvo v OSN. Agresívna politika, zúri Abbás

19.04.2024 10:38

Palestínska samospráva vo štvrtok odsúdila Spojené štáty za vetovanie palestínskej žiadosti o plné členstvo v OSN a označila to za "agresiu", ktorá tlačí Blízky východ k "priepasti".

Spišský hrad

Oprava Spišského hradu sa tak skoro nezačne. Šimkovičová nariadila zopakovať súťaž

19.04.2024 10:30

Úspešný uchádzač vraj neposkytol v zákonnej lehote riadnu súčinnosť a požadované dokumenty.

strategický bombardér Tu-22M3m pád ruského lietadla, vojna na Ukrajine

VIDEO: Zostrelili sme Rusom strategický nadzvukový bombardér, hlási Ukrajina. Moskva priznala stratu

19.04.2024 10:20

Podľa ukrajinskej vojenskej rozviedky (HUR) bol bombardér zostrelený v oblasti 300 kilometrov od Ukrajiny.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 56
Celková čítanosť: 99660x
Priemerná čítanosť článkov: 1780x

Autor blogu

Kategórie