Založ si blog

Angažmán

– zmluva uzavretá s umelcom na určitý čas alebo určité vystúpenie

 

VÚC -ky dostali vysvedčenie. Nepomôžu im ani detské výhovorky, podceňovanie ľudí, že nevedia, čo VÚC robia. Práveže ľudia vedia.

Okrem veľkého mogula na centrálnej úrovni, máme 8 menších mogulov. Kompetentnosť a odbornosť aparátu na týchto úradoch je tiež otázna. Vylepšila sa len zamestanosť vo väčších mestách. Zobrali sa ľudia bez praxe v oblasti, ľudia, ktorí sa učia za pochodu a svojimi zlými rozhodnutiami vyslovene terorizujú nižšie úrovne. Po upozorneniach tieto zlé rozhodnutia korigujú a ešte sú dotknutí kritikou. Tí najhorší sa mstia. Vedú medzi sebou boj a ľavá ruka nevie, čo robí pravá, bez pochopenia vzájomných súvislostí a nadväzností. Direktívne a povýšenecké jednanie. V lepšom prípade blahosklonnosť. Ich chyby „to sa stáva“, tých druhých „koniec sveta“.

Stále výhovorky, že štát im dal kompetencie, ale nedal peniaze. Tí, ktorí sú tam viac volebných období, čo robia? Slovenská prax: chodiť individuálne, vyhľadávať chodníčky, využívať známosti. Čo tak spojiť sa a zatlačiť?

A čo s VÚC – kami bez vízie a jednoduchého sedliackeho rozumu? Môžem sa zakrývať len takou perinou, na akú mám. Zle (?) použité, prehajdákané,  peniaze sa následne kryjú úverom a vieme aké sú banky nenažraté. Je to ďalšia zadĺženosť tohto štátu.

Nechcem sa nechať ovládať manuálmi. Ani technickými, ani ľudskými. Chcem si zachovať svoju intuíciu, zdravý sedliacky rozum a pud sebazáchovy.

Dozrievanie

02.01.2019

Cielene a uvedomene som sa sebavychovávala a chcela uspieť. Žiadnu veľkú dieru do sveta som neurobila, ale ani neprepadla. Bola som „obmedzená“, z vlastnej vôle, aj myslením na „čo na to povedia ľudia?“. Ale musí to byť len na škodu? Nie. Sú všeobecné nepísané pravidlá a morálne zásady, na ktoré netreba vymýšľať zákony, a predsa fungujú. V [...]

Staronové

01.01.2019

Staronové Aby sme deti do školy neodkladali, ale posielali ich tam vzdelávať sa. Aby porazení nestúpali po hroboch víťazov. Komfortná zóna istoty nech nás nezdegeneruje. Keď ťa nikto nechváli, pochváľ sa sám. Veď dobré sa chváli samo. Nepretrpte manželstvo s kamarátmi na pive, aby sto po tom trpení ešte niekoho doma našli. Strácam čas zdanlivo „podradnými [...]

Nádcha naša každoročná

20.01.2018

Na jar a začiatkom zimy som si pridávala k strave vitamín C, celaskon v tabletkách. Ale nejako mi to nepomáhalo, vždy som bojovala s hnusnou nádchou, kašľom a zastretým hlasom. Viacročnou skúsenosťou, sebapozorovaním a správnym vyhodnotením, som prišla na to, že vitamín v takejto forme, tabletka, môj organizmus nadmieru ochladzuje. Túto jar s nádchou neprivítam. Príroda [...]

APTOPIX Russia Ukraine War

List z Charkova: Ako sa žije v tme?

28.03.2024 18:00

Po masívnych raketových útokoch žije Charkov zväčša v tme, no ja sa aj tak usmievam. Možno už len nevládzeme plakať.

1. netradicny porod Krompachy

Zámena pacientiek v pražskej nemocnici viedla u jednej k potratu

28.03.2024 17:47

Zamestnanci nemocnice nedodržali interné predpisy a lekári preto operovali nesprávnu pacientku.

polícia, evakuácia, vyhrážky, UK, fakulta

Polícia v Bratislave zadržala medzinárodne hľadaného občana Bosny a Hercegoviny

28.03.2024 17:32

V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na 15 rokov.

FTX Bankman Fried

Zakladateľ kryptomenovej burzy FTX ide na 25 rokov do väzenia, klientov obral o 10 miliárd dolárov

28.03.2024 17:13, aktualizované: 17:41

Americká justícia označila prípad za jeden z najväčších podvodov v americkej histórii.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 56
Celková čítanosť: 99479x
Priemerná čítanosť článkov: 1776x

Autor blogu

Kategórie